Menu Sluiten

Electra

ELECTRA BICYCLE COMPANY

Electra Bicycle Company is US marktleider in het lifestyle fietsensegment en breidt zich snel uit in Europa, Azi→ en Latijns Amerika. Het Zuid Californische bedrijf heeft meer dan 200 modellen in hun signature collecties – Ticinoᆴ, Townieᆴ, Townie Go!, Amsterdam, Cruiser, Loft en verschillende kinderfietsen – en is daarmee verantwoordelijk voor de meest comfortabele en mooiste fietsen op de markt.

Electra verscheen voor het eerst op de markt in 1993 met stijlvolle, vintage beach cruisers. De oprichters Benno Baenziger en Jeano Erforth wilden het fietsen ‘an sich’ opwaarderen en dat met de hoogst mogelijke designstandaard in gedachten.

Ze haalden hun inspiratie uit het Californische ‘beach life’, de hot rod & rockabily community en de algemene populaire cultuur, waardoor het merk Electra al snel uitgroeide tot een merk waarmee consumenten van 6 tot 96 jaar oud zich kunnen identificeren.

Electra

 

Electra’s continue zoektocht naar een betere, comfortabelere rij ervaring resulteerde in de ontwikkeling van de Flat Foot Technologyᆴ die in bijna alle Electra fietsen is verwerkt.
Het gepatenteerde design is gebaseerd op een traditioneel frame maar roteert dit 23 graden naar achter, waardoor het zadel lager komt te staan en de pedalen meer naar voor.
Een uniek voordeel van deze technologie is een rechtere rijhouding die zorgt voor betere controle en verminderde spanning op de nek, schouders, armen en polsen en het biedt tevens een breder zicht op de weg waardoor je volledig ontspannen kunt genieten van een lange rit.

Een ander voordeel van de Flat Foot Technology is dat je op eender welk moment je voeten plat op de grond kunt plaatsen; wat extra stabiliteit geeft en een veiliger gevoel cre→ert.

De Electra Flat Foot Technology is in alle 20″kinderfietsen geintegreerd, de kids kunnen hun voeten plat op de grond plaatsen bij het starten en stoppen en dat maakt hun eerste fietsritjes veel minder eng. Tevens maken ze eerder de overgang van fietsen met steunwieltjes naar een ‘grote’ fiets en door de aanpasbaarheid van het frame hebben ze ook veel langer genot van hun fiets.

Naast het uitgebreide fietsaanbod heeft Electra ook een assortiment van accessoires om u tegen te zeggen; hippe fietsbellen, gekke zadels en leuke fietsmandjes.

In januari 2014 werd een ‘match made in bike heaven’ aangekondigd.
Electra; de populairste naam in de vrijetijds fietsindustrie; gaat samen met Trek; het grootste performance fietsmerk ter wereld.
De integratie in de Trek familie geeft Electra toegang tot een sterk wereldwijd logistiek netwerk en productieproces en een uitmunted ERP systeem.

In combinatie met de traditie en het karakter van Electra zal dit ongetwijfeld resulteren in een internationale uitbreiding van het merk.