Menu Sluiten

Speed e-bike Haaksbergen

E-bike 45 km/u

e high speed E-bike Haaksbergen is een nieuw soort elektrische fiets.

Een gewone e-bike levert trapondersteuning tot 25 km/u. De high-speed E-bike 45 km/u ondersteunt uw trapbeweging echter tot 45 km/u. Door de verhoogde snelheid is de high-speed e-bike een interessant vervoermiddel voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.  De speed E-bike Haaksbergen is leverbaar bij Pot Tweewielers.

 

EISEN

X700+

• U bent tenminste 16 jaar

• U bezit een AM- of B-rijbewijs

• De high-speed E-bike 45 km/u is WA-verzekerd

 

KAN IK AL EEN HIGH-SPEED E-BIKE KOPEN?

Ja, er zijn nu al high-speed e-bikes verkrijgbaar. De high-speed E-bike 45 km/u past echter nog niet goed binnen de Nederlandse wetgeving. Daarom gelden momenteel de regels van de snorfiets.

IS HET NOG WEL EEN FIETS?

Nee. Volgens de Nederlandse wetgeving is de high-speed E-bike 45 km/u een snorfiets, omdat het een motor heeft van meer dan 250 Watt en/of de ondersteuning niet stopt bij een snelheid van 25 km/u en u zonder meetrappen een snelheid van maximaal 25 km/u kunt bereiken.

AAN WELKE EISEN MOET IK VOLDOEN ALS IK OP EEN HIGH-SPEED E-BIKE WIL RIJDEN?

U moet aan dezelfde eisen voldoen als wanneer u een snorfiets wilt rijden (zie de regels aan de voorzijde). De high-speed e-bike E-bike 45 km/u moet bijvoorbeeld voorzien zijn van een blauw kentekenplaatje. Let op: u mag niet harder rijden dan 25 km/u.

 

IS DE TOPSNELHEID VAN DE HIGH-SPEED E-BIKE BEGRENSD OP 25 KM/U?

Nee. De trapondersteuning stopt bij 45 km/u. U kunt dus sneller rijden dan de limiet voor snorfietsen, maar dat mag niet op de openbare weg. De high-speed e-bike E-bike 45 km/u past dus eigenlijk nog niet binnen de Nederlandse wetgeving.

 

KOMT ER NIEUWE WETGEVING?

Ja. Vanaf 1 januari 2017 veranderen de Europese regels. Vanaf dat moment gelden voor de high-speed e-bike de regels die ook gelden voor een bromfiets. Dan heeft u een geel kentekenplaatje nodig en mag u maximaal 45 km/u. Of u dan ook een helm moet dragen is nu nog niet duidelijk.