Menu Sluiten

Zadelpijn zadelproblemen

Zadelpijn

Zadel problemen

LAST VAN DE PROSTAAT, OF VROUWEN PROBLEMEN IN DE SCHAAMSTREEK, WIJ HEBBEN EEN OPLOSSING. STUIT PROBLEMEN

Wij hebben een groot assortiment met "medische zadels" om zadelpijn in welke vorm dan ook te verminderen. Voor veel mensen een echte oplossing.

Zitproblemen op de fiets om wat voor reden dan ook? Met deze zadels stapt u weer veel vrolijker op de fiets zonder zadelpijn.

GESCHIKT VOOR ELKE FIETSER, ZOWEL VOOR MANNEN ALS VOOR VROUWEN.

Door de perfecte doorbloeding van het onderlichaam behoren veel klachten tot het verleden. Ook al veel zadels uitgeprobeerd, maar niets hielp? Dit is het laatste zadel dat u koopt!

Ontworpen door iemand die opnieuw durfde te denken, met als resultaat een uniek zadel waarop je zo prettig zit dat je je zult afvragen waarom het zolang heeft moeten duren voordat dit werd uitgevonden!

Een dikke laag ISM foam zorgt voor een zeer prettig en zachte zit!

Ook voor mannen die zijn geholpen aan de prostaat is dit een ideaal zadel, geen druk meer.

GESCHIKT VOOR ELKE FIETSER, ZOWEL VOOR MANNEN ALS VOOR VROUWEN.

NEEM TIJD VOOR HET AFSTELLEN VAN DIT ZADEL!

Omdat er een steunpunt ontbreekt aan de voorzijde is het afstellen van het zadel een zeer precies  en tijdrovend klusje.

Neem er de tijd voor en verstel het zadel stap voor stap, totdat u de juiste afstelling  heeft gevonden. U zult daarna nooit meer een ander zadel willen!

Het meest voorkomende probleem bij fietsers is zadelpijn.

Pot tweewielers kan uw zitvlak opmeten. Met deze kennis in het achterhoofd ontwikkelde SQ-lab een unieke én ergonomische zadellijn. De belangrijkste conclusie is dat bij een goed zadel de zitbotjes de druk opvangen zodat de doorbloeding optimaal blijft.”

METEN IS WETEN

De oplossing zit in het juiste zadeladvies en daar komt een stukje professionalisering bij om de hoek kijken. Daarom gebruikt Pot Tweewielers “het SQ-lab zadelmeetsysteem”. Het systeem bestaat uit een meting en een adviessoftware. Er worden vragen gesteld over welk type fietser de klant is, hoe vaak en hoe lang er gemiddeld gefietst wordt en of er klachten zijn.

ZADELPIJN

UITLEG

Als dames bijvoorbeeld sportief (voorover gebogen) op de fiets zitten ontstaat vaak veel druk op het schaambeen. Dat veroorzaakt veel last. Ook mannen kennen het beroemde ‘slapende tintelende’ gevoel. Alle SQ-lab zadels bezitten daarom het adelstapconcept, wat inhoudt dat de neus van het zadel lager zit dan het zitvlak, zo lost SQ-lab de drukproblemen op.

Er zijn geen specifieke dames- en herenmodellen in de collectie. Door met breedtematen te werken wordt iedereen individueel bediend. Tijdens de laatste stap gaat de klant op een meetkarton zitten en wordt er een drukbeeld van de zitbotjes gemaakt. Met een laser kunnen de buiten- en middenmaten afgelezen worden en vervolgens adviseert de software het ideale zadel qua maat en type. Dus als ook u last heeft van zadelpijn, kom dan gerust eens langs bij Pot Tweewielers en doe de gratis zadelmeting, zodat wij ook u een perfecte oplossing kunnen aanmeten.

De zadelcollectie van SQ-lab bestaat uit zadels voor de dagelijkse, recreatieve, race- en atb-modellen.

 

BREEDTE

Zadels bestaan in verschillende breedtematen. De passende breedte van een fietszadel wordt bepaald door de breedte tussen de zitbeenknobbels en de fietshouding.

Een zadel moet het lichaam op de juiste plaats (de zitbotjes) ondersteunen. Bij vrouwen staan die zitbotjes iets verder uit elkaar dan bij mannen. Bij mannen is er meestal sprake van een afstand tussen circa 9 tot 14 cm,
vrouwen met een afstand tussen de 11 en 15 cm bredere bekkens hebben. Vrouwen zijn daarom meestal gebaat bij bredere zadels, met een korte en smalle neus, anders ontstaan er wrijvingsklachten bij de dijen en de schaamstreek. Een te smal zitoppervlak betekent extra druk en een verminderde doorbloeding.