Menu Sluiten

Knieklachten tijdens het fietsen

Knieklachten tijdens het fietsen

Vele consumenten hebben knieklachten tijdens het fietsen, heeft u knieklachten met fietsen na een knieoperatie of omdat de knie niet geheel kan buigen? Met deze crank verkorter kunt u uw fiets aanpassen zodat u weer probleemloos kunt fietsen.

Pot tweewielers knieklachten, René Pot 20160119 image-021
Crankverkorter een mogelijke oplossing voor knieklachten

Met de crankverkorter past u in een handomdraai de cranklengte van de fiets aan.

Het fiets hulpmiddel is zowel links als rechts toepasbaar en geschikt voor ieder type crank.  De traploze verstelling maakt dat de huidige crank lengte naar wens kan worden ingesteld.

Uitvoering

Het gebruik van hoogwaardige aluminium met een RVS-bevestigingsplaat maakt de crankverkorter zeer solide.

Het blank geanodiseerde aluminium geeft het geheel een goede bescherming en een fraai uiterlijk.

Pot tweewielers knieklachten, René Pot 20160119 image-020

knieklachten Pot tweewielers

Belangrijkste kenmerken

  • Instelbaar naar ieder beenlengte verschil
  • Geschikt voor iedere fiets en hometrainer
  • Eenvoudige te monteren met gebruik van uw huidige trapper
  • De crankverkorter is gemaakt van hoogwaardig aluminium in een neutrale afwerking.
  • Dit fietshulpmiddel is universeel; er is voorzien in zowel een linkse als een rechtse schroefdraad en dus is de crankverkorter voor beide trappers geschikt.

MontagePot tweewielers knieklachten, René Pot 20160119 image-025

De crankverkorter (of verkorte crank) is eenvoudig aan te brengen maar de montage kan ook door ons worden uitgevoerd.

Body Scan Fietsmeting zodat u goed op de fiets zit en uw knie minderbelast

 

Goed fietsen begint met een fiets op uw maat.

Goed fietsen kan nogal een verstoord worden, omdat u tijdens het fietsen allerlei pijntjes krijgt. In de polsen, knieklachten, onder in de rug, in de nek, zadelpijn, tintelende tenen, enz. Vaak is de oorzaak nog niet een uw eigen conditie of dat u te weinig fietst. Nee, vaak licht het aan een verkeerd afgestelde fiets, een te breed of te smal zadel, of te hoge druk vanuit uw schoenen op bepaalde punten op uw voet. Natuurlijk heeft Pot Tweewielers voor u dan de perfecte oplossing, namelijk de innovatieve oplossingen van SQLab:

Een onjuiste zitpositie op de fiets kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verhogen, met als gevolg kleine of grote pijntjes, terwijl nu net lekker aan het fietsen was! Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van fiets. De technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn per model verschillend en zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie. De fietsmeting kan gedaan worden bij Pot Tweewielers in Haaksbergen.

 

Meting met laser

 

Met Body Scanning CRM – een innovatief meetsysteem – kunnen wij iedere klant in korte tijd opmeten. Dit gebeurd met behulp van de computer en laserstralen, zodat u niet wordt aangeraakt. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten.

 

Vier punten van uw lichaam worden gescand:

  • lichaamslengte
  • schouderhoogte
  • bekkenkamhoogte
  • vuisthoogte

 

Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren – waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen. Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Body Scan systeem. Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel t.o.v. trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Het Body Scan Systeem meet al deze maten uit, zodat wij de fiets perfect voor u kunnen afstellen.

 

Zithouding

Uiteraard verkrijgbaar bij Pot tweewielers, neem gerust contact op voor meer informatie. 053 572 2198  info@pottweewielers.nl

Tevens heeft Pot tweewielers meerdere oplossingen voor u als u problemen ervaart met het fietsen, komt u gerust langs, zo hebben wij ook lage instapfietsen en driewielers in ons assortiment.