Menu Sluiten
Movanext vision fietsendrager

MovaNext compact opvouwbaar

Recreatief fietsen is een van de meest beoefende vrije tijdsbestedingen in ons land. Fabrikanten hebben hier handig op ingespeeld door voor tal van verschillende doelgroepen speciale fietsen te ontwikkelen. Naast bijv. race-, ATB- en hybride fietsen is in de afgelopen jaren een nieuwe doelgroep sterk in beeld gekomen, namelijk de gebruikers van de elektrische aangedreven fiets (E-bike).

 

Elektrische fiets

De eigenaar van een E-bike of een moderne fiets van nu, die met zijn nieuwe aanwinst gebruik wil maken van de oude vertrouwde fietsendrager kan een aantal problemen tegenkomen. E-bikes zijn behoorlijk zwaarder dan een gewone fiets.

Movanext Lux Vision Fietsendrager - Productdemonstratie
Veiligheidstest van de Movanext Lux fietsendrager

Aanvankelijk richtten de fabrikanten zich met dit type vooral op de senioren fietsers.
De technische ontwikkelingen op dit gebied van fietsdragers kwam echter al gauw in een stroomversnelling en inmiddels is de E-bike een fiets voor bijna iedereen.

Veel mensen vinden het leuk om op de fiets andere delen van het land te verkennen. De fietsendrager achter op de auto is dan ook al jaren in ons land een bekend onderdeel van het straatbeeld.
Movanext Lux lichtgewicht drager slechts 12 kilo

Het nieuwste model is voorzien van verstelbare wiel steunen waardoor de fietsendrager eenvoudig op elke type fiets is aan te passen. Het gepatenteerde klemsysteem behoort tot de veiligste ter wereld en het is dan ook nog nooit voorgekomen dat een beladen drager uit zich zelf van de trekhaakkogel gevallen is.

Opgevouwen is de drager compact, vindt u er thuis altijd wel een plekje voor en past deze probleemloos in de kofferbak van praktisch iedere auto.

De ontwerpers hebben bij hun werk ook rekening gehouden met de wensen van senioren fietsers.
De drager is uit te breiden met een scharnierbaar bovenstuk waardoor de zwaardere E-bike m.b.v. een los leverbare oprijgoot op de drager gerold kan worden en de zwaardere fiets zelf in het geheel niet meer getild hoeft te worden .