Menu Sluiten

Bodyscan (lichaams analyse)

LICHAAM, ZADEL, HANDANALYSE

Met Body Scanning kunnen wij u professioneel meten zonder u aan te raken. In korte tijd realiseren wij de ergonomische toepassingen: fietsinstelling, zadel en handvatten.

KIES EN CONFIGUREER UW FIETS

Samen met uw individuele wensen en de resultaten van uw Body Scanning stellen wij uw fiets samen.

FIETS INSTELLEN OP UW LICHAAM

De geselecteerde fiets wordt afgesteld naar de waarden van uw Body Scanning.

Bijna iedereen heeft wel eens klachten tijdens het fietsen zeker in het begin van het fietsseizoen wij kunnen dit verminderen.

Uiteraard kan de fietspositie geoptimaliseerd worden door de fiets goed af te stellen. Maar uiteindelijk is de fietspositie natuurlijk ook een kwestie van gevoel; de ideale fietsafstelling is een mix van gevoel en efficiency.

Echter, wanneer het gevoel goed is hoeft dit niet automatisch te betekenen dat de houding ook een goede positie is voor klachtenvrij fietsen. Andersom is ook het geval: Je kan niet lekker zitten maar toch heel efficiënt rijden.

ZADELHOOGTE

De zadelhoogte wordt altijd als eerste punt ingesteld. Het wordt gemeten vanaf het hart van de krukbout tot de bovenrand van het zadel of, bij het ergonomische opstapzadel, tot de bovenkant van de opstap. De zadelhoogte wordt gemeten met het fiets afstelliniaal.

ZADEL TERUGSTAND

De zadel terugstand (zadelpositie) is cruciaal voor het goede gevoel bij het trappen en de krachtoverbrenging. Het wordt gemeten vanaf de verticaal door de trapas tot aan de zadelneus. De zadel terugstand bepaalt de hoek tussen de kracht die op het pedaal inwerkt en de pedaalcrankarm. Deze hoek moet worden geoptimaliseerd voor de hele draai van de crank (360 graden). De zadeloffset wordt gemeten met de fiets afstelliniaal.

AFSTAND ZADEL STUUR

De afstand tussen het zadel en het stuur is afhankelijk van de lengte van het bovenlichaam en de houding. Het wordt gemeten vanaf de zadelneus tot aan de positie van het stuur, waar je reikt. Deze afstand wordt mede bepaalt door de lengte van het fietsframe. De afstand tussen het zadel en het stuur wordt gemeten met de fiets afstelliniaal.

STUURHOOGTE

Het stuurniveau wordt uitgedrukt in relatie tot het zadel. Hier is sprake van een groot tolerantieveld, aangezien slechts drie hoofdposities van de rug (comfortabel, matig, sportief) worden gevraagd. In werkelijkheid zijn er nog veel posities tussenin. De drie zitposities zijn altijd gerelateerd aan de geselecteerde fietscategorie. Het stuurniveau wordt gemeten met de fiets afstelliniaal .

Wat heeft de voorkeur.

Wij kunnen u dan meten met Bodyscan en de fiets voor u zo optimaal mogelijk voor u afstellen.

Bij deze meting voeren wij tevens ook een hand- en zadelmeting uit bij u. Dit allemaal zonder u aan te raken en gebeurt grotendeels elektronisch.

Na meting uw fiets instellen;

  • Zadelhoogte
  • Zadelterugstand
  • Stuurhoogte
  • Zadel-stuur afstand

Zadelhoogte lager zetten?

Bij een te lage zadelstand krijg je veel meer belasting op de knieën waardoor eerder irritatie of pijn ontstaat. Toch zien wij vaak zadels te laag staan omdat men zich dan veiliger op de fiets voelt dit is dan een bewuste keuze.

Optimaliseren fiets genot

Uiteraard kunnen wij u fiets nog verder optimaliseren. Bij eventuele klachten kunnen wij ook een goed passend zadel en goed passende en ondersteunende handvatten monteren.

Gratis zadel en handmeting

Een zadel en handmeting is gratis. Bij aanschaf van een fiets is een Bodyscan inbegrepen.

Zitvlees kweken

Ook is regelmatig fietsen (zitvlees kweken) belangrijk om klachtenvrij te fietsen. Als je vanuit het niets meer als 25km gaat fietsen heeft bijna iedereen klachten.