Menu Sluiten

Wat zijn de voordelen van Carbon Drive?

Wat zijn de voordelen van Carbon Drive?

  • Levensduur – Laboratorium tests tonen een veel langere levensduur van de riemaandrijving aan in vergelijking met een ketting.
  • Gewichtsbesparing – Het hele riemaandrijving systeem bestaande uit 2 tandwielen en een tandriem, weegt minder dan een standaard ketting.
  • Geen rek – De tandriem rekt niet dit in tegenstelling tot een ketting. Dit betekent dat de tandriem gedurende de levensduur niet hoeft te worden aangespannen. Er is bovendien ook geen slijtage van de tanden veroorzaakt door het rekken.
  • Stille aandrijving – Het nauwkeurige ingrijpen tussen tandriem en tandwielen zorgt voor ongeëvenaarde stille rijervaring in vergelijking met een conventionele ketting overbrenging.
  • Geluidsarm – Het systeem is vrijwel geluidloos.
  • Geen smering – Het Carbon Drive Systeem werkt zonder een smeermiddel. Dus uw handen en kleding blijven bespaard van verontreiniging.
  • Tand profiel – De gepatenteerde open tand profiel voorkomt verstopping van het tandwiel door modder en stenen

Carbon Drive™ technologie

De carbon trekkoorden in de gepatenteerde Gates Poly Chain® bieden de benodigde treksterkte om voor het eerst ook op de fiets te kunnen profiteren van de voordelen van een soepele, schone en duurzame riemaandrijving.

De speciaal afgestemde steek van de tanden en het uitgekiende tandprofiel maken de riem net zo efficiënt als een standaardketting, bij een lage spanning, die een onnodige belasting van andere componenten voorkomt.

De Gates Carbon Drive™, die inmiddels wordt gezien als “wonderbaarlijke uitvinding, die veel van onze fietsen gaat veranderen“, biedt revolutionaire techniek, waarvoor de consument veel belangstelling toont en waarnaar nu al grote vraag bestaat.

GATES CENTERTRACK (CDX)

Door de populariteit van de naafversnellingssystemen en de positieve praktijkervaringen is de vraag naar de aandrijfriem de laatste jaren enorm gestegen.

KOGA Signature kiest voor de Gates CenterTrack riem

Deze riem is een doorontwikkeling van de Original (CDC) riem. De CDX-riem is 4mm breder dan de oude CDC-riem en heeft hierdoor een hogere treksterkte. Bij de CDX wordt modder en sneeuw in twee richtingen langs de tanden van de tandwielen weggeperst. De opstaande middenrand voorkomt het ophopen van vuil. Doordat de riem over de opstaande rand loopt kan deze er niet aflopen en is de riem makkelijker te monteren onderweg. Omdat de CDX tandbladen symmetrisch zijn, kunnen ze gedraaid worden wat de levensduur van het systeem ten goede komt.

Gates Beld Pot tweewielers

Mijn riemaandrijving piept of maakt andere geluiden.

Mijn riemaandrijving piept of maakt andere geluiden.

De riemaandrijving kan geluiden veroorzaken als hij te sterk tegen de kanten van het tandwiel wordt gedrukt. De oorzaak kan zijn dat de tandwielen of de wielen niet in lijn staan of de aandrijving door schade aan componenten niet uitgelijnd is.

Als u water op de riem sproeit, verdwijnt het geluid een paar minuten lang. Een afdoende oplossing biedt echter alleen het correct uitlijnen van de tandwielen en/of het vervangen van de beschadigde componenten.Een andere oorzaak voor bijgeluiden kan een loslopend voortandwiel zijn. Om dit te voorkomen, kunt u wat loctite op het draad van de tandwielbouten doen.

Soms kunnen er geluiden optreden wanneer u door modder en vuil fietst. Vooral bij het mountainbiken blijft er veel vuil en water aan de riem hangen. In dat geval is er niets met uw Gates carbon aandrijfriem aan de hand en verdwijnen de geluiden wanneer u de riemen en tandwielen met water afspuit. Loopt de riem dan nog steeds niet geruisloos dan is er een eenvoudige oplossing. Bevochtig in dat geval de riem met water, wacht tot hij weer droog is en spuit dan de getande zijde van de riem met wat siliconenspray in. We bevelen daarvoor droge siliconenspray aan. Deze droogt onmiddellijk op, is vuilwerend en beïnvloedt de levensduur van de riem niet.

Wanneer moet ik de riemaandrijving vervangen?

Wanneer moet ik de riemaandrijving vervangen?

De riem moet worden vervangen wanneer het tandprofiel de vorm van een haaivin krijgt. Hetzelfde geldt voor de tandwielen. Een goede indicatie vormt ook de manier waarop de riem op het tandwiel aansluit. Nieuw sluiten ze naadloos op elkaar aan.U kunt dus in één oogopslag zien of de tanden van de riem te klein of die van het tandwiel te groot zijn.

Het blauwe oppervlak van de riem is niet bedoeld als slijtage-indicator. De riem kan nog lang nadat de blauwe kleur verdwenen is, gebruikt worden. Het voortandwiel moet worden vervangen als de grijze beschermlaag afgesleten is en de riem over het aluminium oppervlak loopt. Het riemaandrijving blijft weliswaar bruikbaar, maar zonder beschermlaag neemt de slijtage toe.