Menu Sluiten

Accu onderhoud

Je e-bike valt of staat met een goed werkende accu

Ook al gebruik jij je motor niet dagelijks, om ervan uit te kunnen gaan dat hij altijd werkt wanneer jij ‘m nodig hebt, is het handig om aan onderstaande tips te denken.

Het goede nieuws: Je kunt wel degelijk invloed uitoefenen om de accu van je e-bike zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Het andere goede nieuws: als jij onderstaande tips even in je oren knoopt, hoef je er verder niet veel voor te doen!

Niet lang in de regen

Nou dat doe je zo: Zet jij je fiets veel in de regen. Hoe dan???

Zet jij je fiets veel buiten? Bijvoorbeeld elke dag op je werk. Of op het station. Denk er dan aan om je afneembare accu mee te nemen, want een warme en droge plek is nu eenmaal beter voor je accu

Lang niet gebruiken

Dan berg je hem waarschijnlijk een tijdje op. En als jij je accu voor een langere periode weglegt, zorg dan wel dat je ‘m niet leeg of heel weglegt. Bewaar de accu met ongeveer 40-60% vulling. Laad deze eens per 3 maanden bij.

Warm of koud

Als het warmer weer wordt is het goed om te weten dat je je accu nooit te lang in de volle zon moet laten staan. En ook in de winter, is de vrieskou niet aan te raden. Kamertemperatuur is het verstandigste.

Vervoer op de auto

Haal de accu altijd uit de fiets bij vervoer op de auto! De trillingen kunnen de accu inwendig beschadigen.

 

Wees voorzichtig

Last, but not least: let een beetje op. Want als ‘klungel’ jouw middle name is, dan komt dit niet ten goede van je accu. Als je je accu laat vallen, kan de klap ervoor zorgen dat hij onherstelbaar beschadigt.

Accu levensduur accu

Een accu gaat tussen de 3 en 6 jaar mee. Indien u een fiets bij ons koopt krijgt u van ons tips om de maximale levensduur van de accu te positief beïnvloeden.