Menu Sluiten
Body Scanning Pot tweewielers Haaksbergen

Body Scanning Fiets-ergonomie

Goed fietsen begint met een fiets op maat.

Goed fietsen kan nogal eens verstoord worden, omdat u tijdens het fietsen allerlei irritaties krijgt. In de polsen, onder in de rug, in de nek, zadelpijn, tintelende tenen, enz. Vaak is de oorzaak nog niet eens uw eigen conditie of dat u te weinig fietst.

Wij meten u op middels een laser en camera, de zitbot meting gebeurt ook elektronisch wij hoevn u nooit aan te raken bij het meten.

Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren – waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen. Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Body Scan systeem.

Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel t.o.v. trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur. Het Body Scan Systeem meet al deze maten uit, zodat wij de fiets perfect voor u kunnen afstellen dan heeft u een fiets op maat.

Vier punten van uw lichaam worden gescand:

  • lichaamslengte
  • schouderhoogte
  • bekkenkamhoogte
  • vuisthoogte

Nee, vaak licht het aan een verkeerd afgestelde fiets, een te breed of te smal zadel, of te hoge druk vanuit uw schoenen op bepaalde punten op uw voet. Natuurlijk heeft Pot tweewielers voor u dan de perfecte oplossing, namelijk de innovatieve oplossingen van SQLab:

Een onjuiste zitpositie op de fiets kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verhogen, met als gevolg kleine of grote pijntjes, terwijl nu net lekker aan het fietsen was! Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van fiets. De technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn per model verschillend en zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie. De fietsmeting kan gedaan worden bij Pot Tweewielers in Haaksbergen.