Menu Sluiten

Pot tweewielers heeft elk jaar de winterbeurt actie, die geldig is van november t/m februari.

Bij de winterbeurt wordt uw fiets helemaal gepoetst, gesteld, ingevet en gesmeerd.

Na een winterbeurt ziet uw fiets er weer super uit. Maak een afspraak bij Pot tweewielers in Haaksbergen zodat u uw fiets maar één dag hoeft te missen. U krijgt voor die dag een gratis leenfiets mee. Wij geven van te voren op wat de onkosten zullen zijn.

Bij een fiets met derailleur, worden ook de ketting en tandwielen gereinigd zodat alles weer super soepel draait.

Voor een afspraak neemt u  contact met ons op of bel 053 572 21 98

Pot tweewielers, werkplaats

Winteronderhoud

Wat voor fiets je ook hebt, onderhoud is erg belangrijk. Zeker nu de winter weer voor de deur staat. In de winterperiode heeft je fiets extra veel te lijden. Regen, wind, pekel en kou zijn een aanslag op de fiets. Met goed preventief onderhoud voorkom je onnodige slijtage en de kans op problemen. Heb je een fiets met een derailleur dan is extra zorgvuldigheid geboden. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het onderhoud aan de fiets.

Onderhouds tips

Maak de gehele fiets regelmatig goed schoon, dit voorkomt dat het vuil echt vast gaat zitten en vergemakkelijkt het onderhoud. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een bike wash product gebruiken. Gebruik voor het schoonmaken geen hoge druk reiniger, hiermee spuit je namelijk ook al het vet weg.

Vervolgens is het belangrijk om de ketting en tandwielen goed te reinigen met een ontvetter. Als je dit echt grondig wilt doen dan kan je ook de derraileurs en het crankstel meenemen. Ontvetten kan je doen met Cyclon Bionet en een goede borstel. Als je alle onderdelen los hebt gebuik dan een bakje met ontvetter.
Na het ontvetten de onderdelen goed afdrogen met een niet pluizende doek.
Monteer de onderdelen weer op de fiets. Gebruik bij de montage van de losgehaalde boutjes en de body (waar de tandwielen op komen) een beetje vet.

Na de montage kunnen de ketting en de scharnierpunten van de derraileur worden ingevet. Gebruik hiervoor een olie op teflon basis. Voor verschillende weersomstandigheden zijn er verschillende smeermiddelen. In de winterperiode kunt u Wet Lube of Course Lube gebruiken. Vraag hiervoor advies in de winkel.

Controleer of de afstelling van de versnellingen nog helemaal goed is, indien nodig kunnen deze worden bijgesteld.
Controleer of de remblokjes nog goed zijn en goed zijn afgesteld. Remhevels reinigen en vervolgens smeren met een olie op teflon basis.
Heeft u een open bekabeling, reinig deze dan met een droge doek. Daarna kunnen ze worden ingesmeerd met een smeermiddel op teflonbasis.

Het frame kan in de winterperiode ook extra worden beschermd, gebruik hiervoor een polish of wax van Cyclon. Stalen velgen en chrome delen op de fiets kunnen worden behandeld met chromepolish en vervolgens een vaseline spray.