Menu Sluiten

Fietsbanden Haaksbergen

 

Pot tweewielers Haaksbergen een zeer groot assortiment fietsbanden, zelfs fietsbanden met afwijkende maten. Fietsbanden bepalen veel van uw fietsplezier.

Uw kunt bij ons terecht voor eenvoudige fietsbanden tot en met de beste fietsbanden en in dit in alle prijsklassen.

Tevens bent u voor onderhoud van uw fiets bij ons aan het juiste adres.

 

Soorten fietsbanden

 

Er zijn talloze merken en types banden in omloop. Veel fietsers hebben geen idee van de verschillen en gaan proefondervindelijk te werk. Dat kan dus beteken dat ze na aankoop tot de conclusie komen dat ze eigenlijk niet de meest prettige band hebben gekocht voor de omstandigheden waarvoor ze hem gebruiken. Een slick kopen terwijl er alleen maar in drassig bos wordt gefietst, lijkt onverstandig. Evenals een zware profiel band niet de oplossing is voor asfalt gebruik.

 

Comfort

 

Dan nog iets over comfort. Een band bepaalt voor een belangrijk deel het comfort. Een band met soepele wangen bijvoorbeeld heeft een groter verend vermogen, absorbeert de schokken beter. Ook in de bocht voegt de band meer dan een type met harde, stugge zijkanten die meer stuiteren.

Dan het rubber op zich.

Zacht rubber slijt weliswaar harder, maar geeft meer grip. Dit is vooral van belang bij een slick.

Overigens denken fietsers vaak dat je met een slick moeilijker in de regen zou kunnen rijden i.v.m. aquaplaning. Dat is een fabeltje, want de druk per vierkante centimeter is zo hoog en de grondoppervlakte zo klein, dat het water er direct onderuit wordt geperst. Hard rubber is veelal iets sneller.

Fabrikanten zouden geen ondernemers zijn als ze niet die twee eigenschappen aan elkaar zouden koppelen. Daarom zijn er thans veel Dual-Compound banden, wat zoveel zeggen wil als: een hard loopvlak over het midden van de band en een zacht rubber voor de wangen (als eenheid gevulkaniseerd of als een middenstrook over de omtrek opgeplakt). Meestal zijn dit soort bandjes dan ook nog in twee kleuren uitgevoerd, flitsend en passend bij de kleur van de fiets en doeltreffend in gebruik. Sneller op de rechte weg en meer grip in de bochten.

Tenslotte nog iets over ATB-banden. Semi-slicks met noppen langs de rand kunnen onnatuurlijk stuurgedrag veroorzaken als de noppen te hoog en te hard zijn. Te ondiepe en te harde profiel banden kunnen bij modder gemakkelijk vollopen en hun grip verliezen. Kijk of een band een lossend  profiel heeft. In dat verband is ook de draairichting van groot belang. Bij verschillende types staat er een aanduiding d.m.v. een pijl hoe de band te monteren.

Komt u gerust een keer langs of neem contact met ons op.