Menu Sluiten

Koga

Wij hebben nieuwe en gebruikte Koga fietsen op voorraad.

Kom dan eens een kijkje nemen bij Pot tweewielers in de gemeente Haaksbergen. Wij hebben een zeer divers aanbod fietsen de Koga fietsen vallen in het sportieve, recreatieve en elektrische segment.Koga signature 2

Waarom Koga:

RESEARCH & DEVELOPMENT

Pot tweewielers heeftgekozen om het merk Koga te vertegenwoordigen in 1996. Dit om de inovatie, de kwaliteit, uitstraling en lichtlopendheid van de Koga fietsen.

Ons uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuw model is altijd het beste product maken voor de gepassioneerde (en veeleisende) fietser. We besteden veel aandacht aan afwerking, door onderdelen vloeiend en harmoniërend te integreren. Als dat niet mogelijk is met bestaande onderdelen, ontwikkelen we ze zelf. Dat geeft onze fietsen de herkenbare look en stijlvolle uitstraling. Less is more!

QUALITY CENTER

Koga biedt een compromisloze garantie op kwaliteit. We hebben fors geïnvesteerd in een eigen testlaboratorium waar een team van specialisten de materialen blootstelt aan de zwaarste testen. Daardoor zijn we in staat fietsen te bouwen met een grote duurzaamheid die weinig onderhoud vergen.

HANDGEBOUWDE PERFECTIE

Alle KOGA fietsen worden met de hand gebouwd in onze vestiging in Heerenveen. Hierbij is één monteur verantwoordelijk voor de volledige afmontage van een fiets. Van het individu, voor het individu. Die betrokkenheid bij het product zie je terug in het resultaat. Perfectie tot in de finesses.

100 PROCENT

Koga voert een intensieve controle uit op de fietsen die in Heerenveen gebouwd worden. Alle fietsen gaan één voor één op de testbank voor een nauwkeurige inspectie om te garanderen dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen.

De voordelen van Pot tweewielers op een rijtje:

  • Groot aanbod Koga fietsen
  • Goede service
  • Scherpe prijs
  • Vakmanschap
  • Eerlijk advies
  • Goede werkplaats

De historie

In 1974 komt er meer tijd voor vrijetijdsbesteding door de komst van een verkorte werkweek. Om op deze trend in te spelen wordt Koga als nieuwe speler op de markt geïntroduceerd.
Andries Gaastra, voormalig verkoopdirecteur bij Batavus begon met Koga B.V. toen vader Gerrit het bedrijf Batavus verkocht. Hij voegde de eerste letters van de achternaam van zijn vrouw Marion Kowallik samen met die van zijn eigen achternaam tot de merknaam Koga.

 

Als doel stelde Gaastra een exclusieve lijn lichtgewicht fietsen op de markt te brengen. De allereerste Koga assembleerde Andries Gaastra in zijn woonhuis in Oranjewoud nabij Heerenveen. Al snel kiest Gaastra ervoor om activiteiten uit te besteden om exclusiviteitwensen te vervullen.

Als Koga importeur wordt van Shimano onderdelen ontstaat er een netwerk met andere Japanse fietsproducenten. Zo ook met Miyata, een bedrijf dat op dat moment al 80 jaar fietsframes produceert. Tot 2010 werden er frames door Miyata geproduceerd en heeft de merknaam als toevoeging Miyata gedragen.