Menu Sluiten

Fietsdiefstal voorkomen

Fietsdiefstal: Pot tweewielers geeft u informatie

Fietsdiefstal is een groot maatschappelijk probleem in Nederland. Wat voorheen hoofdzakelijk een verschijnsel in de grote steden was, is tegenwoordig ook een steeds grotere last voor kleinere plaatsen.

Tips om fietsdiefstal te voorkomen:

• Zet de fiets altijd op slot indien u deze niet gebruikt
• Gebruikt 2 sloten en zorg dat het slot niet op de grond ligt, hierdoor is het namelijk voor een dief eenvoudiger om het slot te forceren. 
• Zet zowel het wiel als het frame op slot.
• Zet indien mogelijk zet de fiets vast aan een object en stal deze het liefst op een goed zichtbare en verlichte locatie. 
• Zet ook je fiets binnen op slot, dus ook in schuur of berging.

 

 

Wat kunnen we er samen aan doen om fietsdiefstal te verminderen:

Er is sprake van verminderd normbesef onder fietseigenaren waardoor het probleem van fietsdiefstal zichzelf in stand houdt. Slechts 30% geeft een fietsdiefstal aan. Het zou beter zijn dat iedereen aangifte deed. Dit kunt u eenvoudig thuis doen op de site van de politie, voordeel hiervan is dat de fiets dan landelijk als gestolen geregistreerd is.

Ook bij aankoop van een gebruikte fiets bij een particulier is het verstandig om te controleren of de fiets niet van diefstal afkomstig is. Op de site www.fdr.rdw.nl kan men ook eenvoudig checken of een fiets gestolen is.

Wij zijn bij wet verplicht om alle gebruikte fietsen te registeren in het nationaal digitaal opkoopregister, hierin worden duurzame goederen geregistreerd, zodat de vorige eigenaar en de volgende eigenaar bekend zijn.

Een fiets verzekeren tegen diefstal is ook erg verstandig, mocht uw fiets toch gestolen worden.

Pot tweewielers heeft een uitgebreid assortiment fietssloten